Introductie

Mijn naam is Joris Nieuwint en ik ben uw slagveld gids! Maar laat ik me eerst eens introduceren en het één en ander vertellen over wat ik de afgelopen jaren gedaan heb.

De afgelopen 10 jaar heb ik in Veghel gewoond en daarvoor bijna 20 jaar in Arnhem. Doordat ik zo dicht op de slagvelden heb gewoond, ben ik altijd bijzonder geïnteresseerd geweest in Operatie Market Garden en heb ik de gevechten al die tijd bestudeerd.

Het delen van wat ik in die jaren geleerd heb, is altijd een passie van mij geweest en het worden van een slagveld gids was één van mijn dromen. Het is voor mij verschrikkelijk belangrijk om de verhalen van toen, over heldendaden en zelfopoffering, maar ook van gewone soldaten, met u te delen en daardoor te zorgen dat ze niet verloren gaan.

Sinds 2012 ben ik actief als slagveld gids in het Market Garden gebied, vanaf de Belgische grens onder Valkenswaard tot en met Arnhem. De eerste jaren werkte ik onder de naam “Hell’s Highway Tours” maar dit heb ik in 2018 veranderd naar “The Battlefield Explorer Tours gelijk aan mijn videokanaal op Youtube met dezelfde naam.

Guild of Battlefield Guides

In 2018 ben ik lid geworden van de International Guild of Battlefield Guides. In oktober 2020 heb ik het accreditatie programma met succes afgerond en heb ik Badge nummer 112 gekregen. 

Badge 112

YouTube

Sinds 2017 ben ik actief op YouTube, daar heb ik een kanaal begonnen omdat niet iedereen de kans heeft om naar de slagvelden af te reizen, daarnaast zijn er zo veel meer verhalen te vertellen en plekken te bezoeken dan die er in een tour passen. Op mijn kanaal plaats ik videoverslagen van slagvelden, monumenten, evenementen en herdenkingen die ik bezocht heb.

Als u interesse heeft om een tour bij mij te boeken, dan raad ik u aan om eens een filmpje te bekijken, hou er rekening mee dat mijn video’s in het Engels zijn. Een tour kan natuurlijk ook in het Nederlands gegeven worden.

https://www.youtube.com/c/TheBattlefieldExplorer

Het zou voor mij een grote eer zijn om u mee te nemen naar de slagvelden en samen met u een unieke dag te beleven.

Artikelen

Naast mijn werk als gids schrijf ik ook artikelen over de tweede wereldoorlog op de populaire website “War History Online“.

Hier onder staan een aantal links naar de artikelen die ik geschreven heb:

Daarnaast schrijf ik ook artikelen voor de magazines van Keep Them Rolling en Club Wheels.

Overige

Ook ben ik lid van Living History Vereniging “De Screaming Ducks”. Wij beelden A-Company uit van het 502de Parachutisten Regiment van de 101ste Airborne divisie en zijn aanwezig op evenementen door heel Europa.

In mijn garage heb ik een voertuig uit de tweede wereldoorlog, een Dodge WC 51. De aankoop daarvan was mijn ticket naar de wereld van militaire geschiedenis, het veranderde mij van iemand uit het publiek naar een deelnemer aan evenementen en uiteindelijk naar mijn werk als slagveld gids.

Social Media:

Als u meer over me wilt weten, bekijk dan één van mijn profielen op social media: